Κοιλιοπλαστική

koilioplastikh

Πρόκειται για μία επέμβαση κατα την οποία αφαιρούνται η περίσσεια δέρματος και λίπους από την κοιλιακή χώρα. Συγχρόνως συρράπτονται (ενδυναμώνονται) οι κοιλιακοί μύες αποκαθιστώντας την χαλάρωσή τους έτσι ώστε μετά την

επέμβαση η κοιλιά να είναι επίπεδη με καλοσχηματισμένους μυς. Πολύ συχνά συνδυάζεται και με λιποαναρρόφηση της ευρύτερης περιοχής.

Τεχνική

Η κοιλιοπλαστική γίνεται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 2-3 ώρες.

Η τομή γίνεται στο ύψος του εφήβαιου έτσι ώστε να καλύπτεται από το εσώρουχο. Αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και λίπους και επανασυρράπτονται οι κοιλιακοί μύες.

Η επέμβαση αυτή μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση στα πλάγια τοιχώματα της κοιλίας καθώς και σε άλλες περιοχές του σώματος δίνοντας ένα αρμονικότερο και πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς εφαρμόζεται η καταλληλότερη τεχνική :

  • Mini κοιλιοπλαστική : Αφορά κυρίως άτομα με μικρού βαθμού χαλάρωση στην περιοχή της κοιλιάς η οποία συνοδεύεται από ραγάδες. Είναι δυνατόν να γίνει με τοπική αναισθησία ή μέθη, ενώ ο ομφαλός παραμένει στην αρχική του θέση.
  • Full κοιλιοπλαστικη : Είναι η συνηθέστερη τεχνική στην οποία γίνεται και μετάθεση του ομφαλού σε νέα θέση. Δίνει λύση στα άτομα με εκτεταμένα προβλήματα χαλάρωσης.
  • Belt (Κυκλοτερής) κοιλιοπλαστική : Ενδείκνυται σε περιπτώσεις όπου η περίσσεια δέρματος και λίπους εκτείνεται στην οσφυική περιοχή (περιοχή της μέσης), όπου αναλόγως επεκτείνεται και η τομή.

Μετά την Επέμβαση

Ο ασθενής εξέρχεται από την κλινική την επόμενη ημέρα και φέρει σωληνάκια παροχέτευσης καθώς και μια ειδική ζώνη κοιλίας. Οι παροχετεύσεις αφαιρούνται έπειτα από 2-3 ημέρες ενώ η ζώνη παραμένει για τις επόμενες 6 εβδομάδες.

Ο ασθενής δύναται να επιστρέψει στις καθημερινές επαγγελματικές του υποχρεώσεις μετά από 7-10 ημέρες.

Συνιστάται αποφυγή άσκησης για ένα περίπου μήνα.

Πιθανές επιπλοκές είναι το αιμάτωμα, η δημιουργία υπερτροφικής ουλής, η επιμόλυνση και η δημιουργία σερώματος.

Τα αποτελέσματα της κοιλιοπλαστικής είναι μόνιμα ιδιαιτέρως αν συνδυαστούν με κατάλληλη άσκηση και διατροφή.

Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΑΣ

Η GPS clinic ειναι άρτια εξοπλισμένη με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας ενώ όλες οι θεραπείες προσώπου και σώματος γίνονται με τα πλέον αξιόπιστα, ασφαλή και υψηλής ποιότητας υλικά...

Περισσότερα

Newsletter

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Iατρό:

  • +30 6973 306307, +30 2741 080006
  • info@gpsclinic.gr
  • Εθνικής Ανεξαρτησίας 48, Κόρινθος