Γυναικομαστία

gunaikomastia

Με τον όρο γυναικομαστία αναφερόμαστε στην υπερτροφία του λίπους και του μαζικού αδένα στον ανδρικό μαστό, το οποίο εμφανίζεται συνήθως κατά τη διάρκεια της εφηβείας.

Είναι δυνατόν να προκληθεί από χρήση αναβολικών,αλκοολούχων σκευασμάτων, μαριχουάνας ,φαρμάκων που περιέχουν οιστρογόνα ή ακόμα και από κάποιου είδους ορμονικής αστοχίας κατά την εφηβεία.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η γυναικομαστία ως επί το πλείστον δεν σχετίζεται με τον καρκίνο του μαστού.

Τεχνική

Η επέμβαση γίνεται συνήθως υπό γενική αναισθησία και διαρκεί 1-2 ώρες.

Γίνεται λιποαναρρόφηση προκειμένου να αφαιρεθεί η περίσσεια λίπους,ενώ σε περιπτώσεις που συνυπάρχει περίσσεια μαζικού αδένα ακολουθεί και υποδόριος μαστεκτομή.

Μετά την επέμβαση

Ο ασθενής εξέρχεται της κλινικής την ίδια ημέρα φορώντας ένα ειδικό γιλέκο.

Η μικρή ενόχληση που υπάρχει στην περιοχή των τομών υποχωρεί τα επόμενα 2-3 εικοσιτετράωρα,ενώ το ήπιο οίδημα και οι εκχυμώσεις τις επόμενες 7-10 ημέρες.

Συστήνεται αποφυγή άσκησης και σωματικής κόπωσης για 20 ημέρες περίπου ενώ είναι εφικτό να επιστρέψει ο ασθενής στις καθημερινές του δραστηριότητες από την επόμενη ημέρα της επέμβασης.

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα απαλλάσσοντας τον άνδρα από ψυχολογικές επιβαρύνσεις και προβλήματα κοινωνικοποίησης.

Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΑΣ

Η GPS clinic ειναι άρτια εξοπλισμένη με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας ενώ όλες οι θεραπείες προσώπου και σώματος γίνονται με τα πλέον αξιόπιστα, ασφαλή και υψηλής ποιότητας υλικά...

Περισσότερα

Newsletter

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Iατρό:

  • +30 6973 306307, +30 2741 080006
  • info@gpsclinic.gr
  • Εθνικής Ανεξαρτησίας 48, Κόρινθος