Ωτοπλαστική

otoplastikh

Η ωτοπλαστική είναι η αισθητική επέμβαση που αποσκοπεί να διορθώσει οποιαδήποτε εκ γενετής ανωμαλία ή επίκτητη βλάβη του πτερυγίου του ωτός (έξω ους).

Η συνηθέστερη είναι η εγχείρηση διόρθωσης αφεστώτων ώτων (πεταχτών αυτιών).

Άλλες ωτοπλαστικές επεμβάσεις που δεν είναι μεν τόσο συνηθισμένες αλλά μπορεί να δώσουν θεαματικά αποτελέσματα είναι η σμίκρυνση των μεγάλων αυτιών, η αποκατάσταση απλασίας πτερυγίου ωτός κ.α.

Η πλήρης ανάπτυξη των αυτιών επιτυγχάνεται έως την ηλικία των 6 ετών, οπότε αυτή θεωρείται η καταλληλότερη ηλικία για την επέμβαση ωτοπλαστικής με απώτερο σκοπό την οριστική λύση του προβλήματος απαλλάσσοντας τα παιδιά από τυχόν ψυχολογικά προβήματα που ίσως δημιουργηθούν κατά την ένταξη τους στο σχολικό περιβάλλον.

Τεχνική

Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία στα παιδιά και συνήθως τοπική αναισθησία στους ενήλικες.

Μέσω μια μικρής τομής στο πίσω μέρος του αυτιού αποκολλάται ο χόνδρος από το δέρμα και κατόπιν λυγίζεται προς τα πίσω στην επιθυμητή θέση,όπου και καθηλώνεται με ράμματα. Παράλληλα μπορεί να πραγματοποιηθεί ανάλογα με το

πρόβλημα αφαίρεση τμήματος της κόγχης ή αδυνάτισμα (scoring) του χόνδρου βελτιώνοντας την πτύχωση των αυτιών. Εν συνεχεία η τομή συρράπτεται και τοποθετείται ειδικός επίδεσμος για περίπου 5 ημέρες.

Μετά την επέμβαση

Μετεγχειρητικά ο ασθενής έχει έναν ελαστικό επίδεσμο ο οποίος αφαιρείται τις επόμενες 5-6 ημέρες. Τα ράμματα αφαιρούνται σε δύο περίπου εβδομάδες.

το τελικό και επιθυμητό αποτέλεσμα ειναι άμεσα ορατό.

Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΑΣ

Η GPS clinic ειναι άρτια εξοπλισμένη με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας ενώ όλες οι θεραπείες προσώπου και σώματος γίνονται με τα πλέον αξιόπιστα, ασφαλή και υψηλής ποιότητας υλικά...

Περισσότερα

Newsletter

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Iατρό:

  • +30 6973 306307, +30 2741 080006
  • info@gpsclinic.gr
  • Εθνικής Ανεξαρτησίας 48, Κόρινθος