Πωγωνοπλαστική

pogonaplastikh

Η πωγωνοπλαστική (ή γενειοπλαστική) είναι η επέμβαση εκείνη που αποκαθιστά το σχήμα και το μέγεθος του πηγουνιού (πώγωνος), είτε αυξάνοντας το μέγεθός του, με την τοποθέτηση ενός ειδικού ενθέματος, είτε μειώνοντας το μέγεθός του, αφαιρώντας τμήμα του οστού της κάτω γνάθου (σαγονιού).

Στόχος της επέμβασης είναι η εναρμόνιση των αναλογιών και του προφίλ του προσώπου, που θα τονώσει την αυτοπεποίθηση του ενδιαφερόμενου.

Πολλές φορές ένα μικρό - υποπλαστικό πηγούνι μπορεί να αλλοιώνει την εικόνα ενός προσώπου και μιας φυσιολογικής μύτης, κάνοντας τη να φαίνεται μεγαλύτερη ή να αλλοιώνει το προφίλ δίνοντας την εντύπωση πως έχει κάποιος προγούλι.

Συχνά η πωγωνοπλαστική συνδυάζεται με ρινοπλαστική, έτσι ώστε να εναρμονίζεται το προφίλ του προσώπου (προφιλοπλαστική), όπως για παράδειγμα σε περιπτώσεις που έχουμε μεγάλη κυρτή μύτη με μικρή κάτω γνάθο.

Επομένως, με την πωγωνοπλαστική γίνεται είτε αύξηση του μεγέθους και της προβολής του πηγουνιού (αυξητική πωγωνοπλαστική), είτε μείωση του (μειωτική πωγωνοπλαστική).

Τεχνική

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία ή τοπική αναισθησία και μέθη, και συνήθως δεν απαιτείται νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Η επέμβαση της πωγωνοπλαστικής γίνεται, συνήθως, μέσω μιας τομής στη στοματική κοιλότητα στο ύψος της κάτω γνάθου ή με μια μικρή τομή κάτω από το πηγούνι.
Όταν θέλουμε να αυξήσουμε το μέγεθος στο πηγούνι, χρησιμοποιούνται ενθέματα συμπαγούς σιλικόνης διαφόρων μεγεθών, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στο πηγούνι.
Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ενέσιμα υλικά (πχ. υαλουρονικό οξύ, υδροξυαπατίτης) στο ιατρείο, οπότε το αποτέλεσμα να διαρκεί 1-2 έτη.

Όταν θέλουμε να μειώσουμε το μέγεθος στο πηγούνι, τότε κάνουμε είτε οστεοτομία (αφαίρεση τμήματος του οστού), αν το πρόβλημα είναι μεγάλο, είτε ρασπάρουμε (λειαίνουμε) το οστό, αν το πρόβλημα είναι μικρό.

Μετά την επέμβαση

Μετεγχειρητικά εφαρμόζεται ελαφρά ελαστική περίδεση για 5-7 ημέρες. Καλό είναι να τοποθετούνται κρύες κομπρέσες στην περιοχή τα δύο πρώτα 24ωρα και να αποφεύγεται η λήψη σκληρής τροφής για 7-10 ημέρες. Μπορεί να υπάρχουν οίδημα και εκχυμώσεις στην περιοχή, που θα υποχωρήσουν τις επόμενες ημέρες.

Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΑΣ

Η GPS clinic ειναι άρτια εξοπλισμένη με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας ενώ όλες οι θεραπείες προσώπου και σώματος γίνονται με τα πλέον αξιόπιστα, ασφαλή και υψηλής ποιότητας υλικά...

Περισσότερα

Newsletter

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Iατρό:

  • +30 6973 306307, +30 2741 080006
  • info@gpsclinic.gr
  • Εθνικής Ανεξαρτησίας 48, Κόρινθος