Botox

botox proswpou

To botox (βοτουλινική τοξίνη τύπου Α) απευθύνεται τόσο στο γυναικείο όσο και στο ανδρικό φύλο και χρησιμοποιείται στην αισθητική ιατρική εδώ και αρκετά χρόνια.

Βotox Προσώπου

Είναι η πιο αποτελεσματική και δημοφιλής ενέσιμη θεραπεία προσώπου κατά της γήρανσης. Εφαρμόζεται εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα στα σημεία του προσώπου όπου εμφανίζονται οι γνωστές ρυτίδες έκφρασης, όπως το μέτωπο, η περιοχή ανάμεσα στα φρύδια (μεσόφρυο), η περιοχή γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), αλλά και στις κάθετες ρυτίδες που δημιουργούνται επάνω από το άνω χείλος (ρυτίδες καπνιστού) καθώς και στην περιοχή του λαιμού.

Η θεραπεία με botox είναι εντελώς ακίνδυνη. Η εφαρμογή γίνεται με μια πάρα πολύ λεπτή βελόνα και διαρκεί περίπου 10-20 λεπτά. Μια σειρά εγχύσεων με βοτουλινική τοξίνη(botox) διακόπτει την μεταφορά νευρικών ερεθισμάτων στους μυς με αποτέλεσμα την προσωρινή μείωση της κινητικότητάς τους, κάνοντας τις ρυτίδες να εξασθενούν σταδιακά. Συνήθως δεν απαιτείται η χρήση αναισθητικού κατά την διάρκεια της συνεδρίας, εάν όμως ζητηθεί υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής αναισθητικής κρέμας προσώπου.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας botox είναι ορατά από τις πρώτες μέρες, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διακρίνεται σε 10-15 μέρες μετά την εφαρμογή. Η δράση του φαρμάκου είναι πλήρως αναστρέψιμη και διαρκεί 4-6 μήνες ανάλογα με την ελαστικότητα και την κινητικότητα των μυών του κάθε προσώπου.

Η ενέσιμη αγωγή botox εφαρμόζεται από Πλαστικό Χειρουργό κατόπιν εκπαίδευσης και εξειδίκευσης επάνω στη χρήση του φαρμάκου. Για μια πλήρη και ολοκληρωμένη συνεδρία απαιτείται συνήθως η χρήση ολόκληρου του φιαλιδίου botox. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δίδεται στην ποιότητα της ουσίας που χρησιμοποιείται. Το Botox της Allergan και το Dysport της Ipsen είναι τα δυο σκευάσματα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και είναι εγκεκριμένα απο τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ). Οποιαδήποτε άλλη ουσία μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνη για την υγεία και να αλλοιώσει το αποτέλεσμα της θεραπείας. Ζητήστε από τον γιατρό σας να δείτε το φιαλίδιο που χρησιμοποιεί κατά την διάρκεια της εφαρμογής.

Το botox σπάνια εμφανίζει παρενέργειες όταν εφαρμόζεται με τον σωστό τρόπο. Το πιο σύνηθες είναι να παρουσιαστούν ήπιες εκχυμώσεις (μελανιές) οι οποίες είναι παροδικές και εξαφανίζονται εντός 15 λεπτών. Επίσης τυχόν μικρές ασυμμετρίες διορθώνονται πολύ εύκολα στον επανέλεγχο μετά από 15 μέρες. Εάν η διαδικασία δεν γίνει με προσοχή και από έμπειρο Πλαστικό Χειρουργό ίσως παρατηρηθεί πτώση του βλεφάρου.

Βotox Υπεριδρωσίας

Εκτός από την αισθητική ιατρική, το botox χρησιμοποιείται με επιτυχία για την καταπολέμηση της ακραίας εφίδρωσης που εμφανίζεται σε παλάμες, πέλματα καθώς και στην μασχαλική χώρα. Η πάθηση αυτη είναι αρκετά ενοχλητική και η θεραπεία με botox αποτελεί την ταχύτερη και ασφαλέστερη μέθοδο αντιμετώπισής της.

Η συνεδρία διαρκεί μόνο 10-20 λεπτά, όπου πολλαπλές, επιδερμικές και προσεχτικά ελεγχόμενες δόσεις υλικού εκχύονται στις περιοχές που εμφανίζουν υπεριδρωσία. Οι εκχύσεις αυτές παραλύουν τους ιδρωτοποιούς αδένες, οι οποίοι σταματούν να λαμβάνουν ερεθίσματα παραγωγής ιδρώτα.

Τα αποτελέσματα είναι εμφανή από τις πρώτες 2-3 μέρες, ενω μετά τις 15 μέρες απο την εφαρμογή παρατηρείται μείωση του ιδρώτα εως και 90%. Η διάρκεια της θεραπείας ειναι περίπου 6 μήνες, μπορεί όμως να διαρκέσει ακόμα και 1 χρόνο, ανάλογα το άτομο. Αξίζει να σημειωθεί οτι η εφαρμογή του botox σε τέτοιες περιπτώσεις εμποδίζει την υπερβολική εφίδρωση και όχι την φυσιολογική παραγωγή ιδρώτα.

Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΑΣ

Η GPS clinic ειναι άρτια εξοπλισμένη με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας ενώ όλες οι θεραπείες προσώπου και σώματος γίνονται με τα πλέον αξιόπιστα, ασφαλή και υψηλής ποιότητας υλικά...

Περισσότερα

Newsletter

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Iατρό:

  • +30 6973 306307, +30 2741 080006
  • info@gpsclinic.gr
  • Εθνικής Ανεξαρτησίας 48, Κόρινθος