Νήματα

nhmata proswpou

Μια πρωτοποριακή, αναίμακτη, ασφαλής και καινοτόμος μέθοδος που ανορθώνει και μειώνει την χαλάρωση του δέρματος είναι το lifting με απορροφήσιμα νήματα PDO. Πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία και αποτελεί εξαιρετική εναλλακτική λύση για τα άτομα εκείνα που έχουν ήπια ή ακόμα και σημαντική χαλάρωση αλλά δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση. Το lifting με νήματα PDO είναι ότι πιο καινούργιο στις αισθητικές επεμβάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι μπορεί να αντικαταστήσει το χειρουργικό lifting. Βασικό πλεονέκτημά του είναι το άμεσο αποτέλεσμα, η αποφυγή του πόνου και των ουλών καθώς και η ορατή ανανέωση του δέρματος.

Περιοχές Εφαρμογής

Οι περιοχές όπου μπορούν να εφαρμοστούν τα νήματα PDO αφορούν τόσο το πρόσωπο όσο και το σώμα. Πιο συγκεκριμένα τα χρησιμοποιούμε για να διορθώσουμε το οβάλ του προσώπου, το λαιμό, τις παρειές προσώπου και τις ρυτίδες μαριονέτας.

Όσον αφορά το σώμα, τα μπράτσα, η κοιλιακή χώρα, οι γλουτοί και το εσωτερικό των μηρών είναι περιοχές που ενδύκνειται η εφαρμογή νημάτων.

Νήματα PDO

Τα νήματα PDO είναι 100% βιο-απορροφήσιμα από πολυδιοξανόνη, όπως και τα αντίστοιχα γνωστά σε όλους χειρουργικά απορροφήσιμα ράμματα. Υπάρχουν διάφορα είδη PDO νημάτων. Τα μονόκλωνα PDO (monofilament PDO) με τα οποία
σχηματίζουμε ένα ενισχυμένο εσωτερικό πλέγμα που υποστηρίζει τους ιστούς του σώματος με ασφαλή τρόπο. Τα σπειροειδή PDO (tornado PDO- screw PDO) τα οποία τοποθετούνται κυρίως όπου υπάρχουν βαθιές και στατικές ρυτίδες.

Τέλος τα αγκυστροειδή PDO (PDO COG) είναι περισσότερο ενισχυμένα και πετυχαίνουν την μέγιστη ανόρθωση.

Ο Πλαστικός Χειρουργός, έχοντας την απαραίτητη εξειδίκευση, θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τις διαφορές και θα εφαρμόσει στο δέρμα σας τα νήματα που σας ταιριάζουν.

Η Διαδικασία

Η διαδικασία τοποθέτησης των νημάτων PDO είναι γρήγορη και σχεδόν ανώδυνη. Πριν την εφαρμογή υπάρχει δυνατότητα χρησιμοποίησης αναισθητικής κρέμας ή και τοπικής αναισθησίας. Ο Πλαστικός Χειρουργός εισάγει τα νήματα στην
προβληματική περιοχή με τη βοήθεια μικροσκοπικών βελόνων.

Με την άμεση αφαίρεση των βελόνων αυτών, τα νήματα παραμένουν μέσα στο δέρμα υποστηρίζοντας και ανορθώνοντας τους ιστούς, βελτιώνοντας την υφή της επιδερμίδας. Ουσιαστικά ο γιατρός δημιουργεί ένα πλέγμα εσωτερικά με τα νήματα τα οποία εισάγει οριζόντια ή κάθετα ανάλογα με το πρόβλημα της περιοχής. Οι ποσότητες και οι διαστάσεις των νημάτων που θα χρησιμοποιηθούν διαφοροποιούνται και εξατομικεύονται ανάλογα με την περίπτωση.

Η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από 30 λεπτά έως και 1 ώρα και εξαρτάται από την ποσότητα του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί καθώς και από την πολυπλοκότητα της εκάστοτε θεραπείας. Η επιστροφή του ατόμου στις καθημερινές του δραστηριότητες είναι άμεση, με μόνες συστάσεις την αποφυγή της έντονης σωματικής άσκησης τα πρώτα εικοσιτετράωρα. Ήπια οιδήματα ή μώλωπες είναι δυνατόν να εμφανιστούν, αλλά εξαφανίζονται τις επόμενες μέρες.

Μετά την Εισαγωγή

Τα νήματα PDO μετά την εισαγωγή τους απορροφώνται από τον οργανισμό μέσα σε 4-6 μήνες. Τα τελικά αποτελέσματα διαρκούν 1,5 με 2 χρόνια. Το lifting με νήματα PDO ενεργοποιεί τους ινοβλάστες που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέως. Η αλλαγή που παρατηρείται στο δέρμα είναι εντυπωσιακή και άμεση ενώ συνεχώς βελτιώνεται το επόμενο διάστημα έως και 2 χρόνια μετά, καθώς συνεχίζει η παραγωγή κολλαγόνου.

Η εφαρμογή με νήματα PDO ανανεώνουν, συσφίγγουν και κάνουν το δέρμα να φαίνεται πιο φρέσκο, νεανικό και ελκυστικό, χωρίς ίχνος χαλάρωσης και χώρις να υποστούμε αλλοίωση των μοναδικών χαρακτηριστικών μας.

Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΑΣ

Η GPS clinic ειναι άρτια εξοπλισμένη με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας ενώ όλες οι θεραπείες προσώπου και σώματος γίνονται με τα πλέον αξιόπιστα, ασφαλή και υψηλής ποιότητας υλικά...

Περισσότερα

Newsletter

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Iατρό:

  • +30 6973 306307, +30 2741 080006
  • info@gpsclinic.gr
  • Εθνικής Ανεξαρτησίας 48, Κόρινθος