Ευρειαγγείες - Σκληροθεραπεία

eureiaggeies

Οι ευρυαγγείες αποτελούν διατεταμένα φλεβικά τριχοειδή που εμφανίζονται ως μικρές κόκκινες, μωβ ή μπλε φλέβες κάτω από την επιδερμίδα συνήθως στις γυναίκες και μάλιστα σε ποσοστό που πλησιάζει το 50% του γυναικείου πληθυσμού.Προδιαθεσικοί παράγοντες είναι κυρίως η κληρονομικότητα, η αύξηση βάρους, η καθιστική ζωή, η ορθοστασία,η εγκυμοσύνη και οι ορμονικές διαταραχές.

Οι ευρυαγγείες παρουσιάζονται είτε ως μεμονωμένα φλεβικά τριχοειδή,είτε ως μεγάλοι φλεβικοί σχηματισμοί (spider veins) που αποτελούνται από πολύ μικρές φλέβες που συνήθως ξεκινούν από μία ή δύο κεντρικές φλέβες και καταλήγουν σε λεπτότερες ευρυαγγείες ακτινικά στην περιφέρεια. Πρόκειται για αισθητικό κυρίως πρόβλημα, ενώ σπάνια προκαλούν συμπτώματα όπως μούδιασμα ή κάψιμο.

Η σκληροθεραπεία αποτελεί την παλαιότερη και αποτελεσματικότερη θεραπεία των ευρυαγγειών και ειδικότερα αυτών με μεγάλη και μεσαία διάμετρο.Περιλαμβάνει την έγχυση ειδικής σκληρυντικής ουσίας σε ευρυαγγείες μεγαλύτερες του ενός χιλιοστού με χρήση πολύ λεπτής βελόνας. Η σκληρυντική ουσία είτε σε μορφή αφρού είτε σαν διάλυμα προκαλεί ίνωση του τοιχώματος των ευρυαγγειών και σύγκλεισή τους. Με τον τρόπο αυτό το αίμα δεν μπορεί να εισέλθει ξανά εντός του λεπτού αγγείου και παύει πλέον να είναι ορατό. Η βελτιωμένη τεχνική της σκληροθεραπείας προσφέρει σε σύντομο σχετικά χρόνο άμεσα αποτελέσματα (2-5 συνεδρίες αναλόγως την έκταση του προβλήματος), με ελάχιστο κίνδυνο επιπλοκών και σχεδόν ανώδυνο τρόπο.

Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΑΣ

Η GPS clinic ειναι άρτια εξοπλισμένη με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας ενώ όλες οι θεραπείες προσώπου και σώματος γίνονται με τα πλέον αξιόπιστα, ασφαλή και υψηλής ποιότητας υλικά...

Περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Iατρό:

  • +30 6973 306307, +30 2741 080006
  • info@gpsclinic.gr
  • Εθνικής Ανεξαρτησίας 48, Κόρινθος